MERSİN / YENİŞEHİR - Cumhuriyet İlkokulu

..
CUMHURİYET MAHALLESİ 1650 SOKAK NO12 YENİŞEHİR / MERSİN
Vizyon
Öğrenciye saygı duymak.Toplam Kalite doğrultusunda bütün öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda en iyi biçimde yetiştirmek.Çabalarımız araştırmacı,yaratıcı,sorgulayıcı,düşünen ve akılcı beyinler yetiştirmek.
Misyon
Çağdaş eğitim anlayışını hedef alarak öğrencilerimizi en iyi biçimde yetiştirmek.Atatürk Devrimleri doğrultusunda öğrencilerimizi hayata hazırlamak.Öğrencilerimizin kişiliklerini geliştirmek,yeteneklerini ortaya çıkarmak,özgüvenlerini sağlamak öncelikli amaçlarımızdandır.
Başarılar
SBS sınavlarında ilde ilk 10´da,Türkiye genelinde ilk 100´giren öğrencilerimiz mevcuttur.Her yıl Fen ve Anadolu liselerine 10´larca öğrencimiz yerleşmektedir.Öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda Anadolu Teknik liselerine yerleştirmekteyiz.2010-2011 Eğitim Öğretim yılında SBS´den puan ortalamamız 298 iken 2011-2012 öğretim yılında 347´ye çıkmıştır.Satranç yarışmalarında Türkiye Şampiyonu,Hentbolda İl birinciliği,3.lüğümüz vardır.Futbolda İlçe Şampiyonluğumuz vardır.Kik Box´ta Türkiye 2.liğimiz vardır.Kros yarışmalarında 1.lik,3.lüklerimiz vardır.Cimnastik yarışmalarında Bölgelerde 1.lik,3.lük alınmıştır.
07:20-12:20 12:20-17:20
Yürüyerek veya Servis