MERSİN / YENİŞEHİR - Cumhuriyet İlkokulu

Yerli Malı Haftasını Kutladık

Kas

Cumhuriyet İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından okulumuz öğrencilerine Mahremiyet Eğitimi verilmiştir.

Kas

Cumhuriyet İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından ikinci sınıf öğrencilerine Bilinçli Teknoloji Kullanımı semineri düzenlendi.

Ekm

2/B sınıfı öğrencilerimizTürk Havacılık Uzay Sanayi A.Ş tarafından  çocukların ve gençlerin, havacılık ve uzay hakkında farkındalıklarını arttırmak, özgün hava araçlarını tanımalarını sağlamak ve mühendislik mesleğinin hayallerinde yer almasını tesis etmek amacıyla; 6-8 yaş grubu öğrencilere yönelik olarak hazırlanan Hürkuş ve Gökbey Müzikalini izlediler.

Ekm

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 19-21 Ekim tarihleri arasında 2. 3. ve 4. Sınıf velilerimize yönelik "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" semineri verilmiştir.

Ekm

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Romanya'nın Targovişte şehrinde 10-14 Ekim tarihleri arasında Web 2.0 Tools&Gamification kursuna katıldı.

Ekm

Okulumuz 2/F sınıfı Mersin Ayşe Ecevit Masal Evini ziyaret etti. Ziyarette Anadolu Masallarını dinleyen öğrencilerimiz, oyunlar oynadı ve geleneksel sanal etkinliklerine katıldı.

May

Okulumuz bahçesinde velilerimizin kaatkısıyla düzenlenen kermesimiz çoşkuyla, neşeyle gerçekleşti.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı okulumuzda düzenlendi. Emeği  geçen 2/B sınıfı öğrencileri ve İsmet Kahraman öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

May

3/A sınıfı öğretmeni Güldeniz ÇATAL tarafından yürütülen "Winner Readers" eTwinning projesi eTwinning dergisi yayınlandı.

May

Okul müdürümüz Mehmet KESEN'in 4. sınıf öğrencileri ile yürüttüğü The Writer eTwinning projesinde, öğrencilerimizle birlikte medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konuları ile ilgili ToonyTool'da karikatürler yaptılar ve diğer ortaklarıyla birlikte bu konu hakkında işbirlikçi bir dijital kitap oluşturdular.

May

Okul müdürümüz Mehmet KESEN'in ve 4. sınıf öğrencilerimizin dahil olduğu The Writer eTwinning projesinin, proje ortaklarıyla birlikte oluşturduğu, ortak ürünleri proje adı afişi tamamlandı.

May

Okul müdürümüz Mehmet KESEN'in ve 4. sınıf öğrencilerimizin dahil olduğu The Writer eTwinning projesi Portekiz, Tunus, Romanya ve Türkiye'nin farklı okullarındaki ortaklarıyla yapılıyor.

Nis

Cumhuriyet İlkokulu 3/A sınıfı Fen Bilimleri dersi  müfredatında bulunan "Yaşadığı çevrenin temizliğinde aktif rol alır."  kazanımı kapsamında 100. Yıl Gümüş Kum Mesire Alanı'na gezi düzenleyerek, "Çevre İncelemesi ve  Temizliği" yapıldı. Daha sonra piknik yapan öğrencilerimiz okula döndüler.

Nis

Okulumuz 3/A sınıfı öğretmeni Güldeniz Çatal tarafından Winner Readers ( Kazanan Okuyucular ) e-twinning projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında öğrencilerin okuma ve anlama becerilerini geliştirmek için kitap okuma kültürünün özümsenmesine önem verilmektedir. Bu sebeple proje ortaklarııyla birlikte kitaplar, geleceğe ışık tutan yazarlar ve okuma kültürü konusunda öğrencilerimize rehberlik yapılması planlanmaktadır.  Öğrencilerin ve öğretmenlerin projeyle çok çeşitli yazarları ve kitaplarını tanıma imkanı bulmalarına çaba gösterilecektir.

Öğrencilerimiz yazar araştırma, kitap okuma, okudukarı hakkında resim yapma etkinlikleri ile proje çalışmalarını sürdürmektedir.