MERSİN / YENİŞEHİR - Cumhuriyet İlkokulu

Nis

Okulumuzda düzenlenenen törenle  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çoşkuyla kutladık. Halk oyunları, gösteriler şarkılar ve şiirlerle dolu  etkinliğimize velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

Mrt

" The Greenprint: Ecological Literacy" isimli Erasmus+ KA229 projemizin Fransa/Guadeloupe merkezli sanal hareketliliği 21-25 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Mrt

" The Greenprint: Ecological Literacy" isimli Erasmus+ KA229 projemizin Türkiye hareketliliğini 14-18 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik. Yunanistan ve Bulgaristan'dan proje ortaklarımızı okulumuzda ağırladık. Proje kapsamında Türk Eğitim Sistemi, proje çalışmaları, okul ve il tanıtım sunumları yapıldı. Kültürel geziler ile ilimizi de tanıyan proje ortaklarımız memnuniyetlerini dile getirerek ülkelerine döndü.İtalya ve Fransa'daki proje ortaklarımız çalışmalara çevrimiçi katılım sağladılar.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri Yasemin Umar ERDEM ve Ayten Sertoğlu TURGUT  tarafından yürütülen Minik Kalemler eTwinning Projesinin ilk webinarı yapıldı. Öğrencilere yazmak için öncelikle okumanın öneminin kavratılacağı projede öğrencilerin okudukları kitapları okul kürüphanesine bağışlamaları ile okul kütüphanesinin zenginleşmesi sağlanacak. Sonrasında öğrencilerin hayal güçleri geliştirilerek kendilerini kolaylıkla ifade etmeleri ve yazma becerilerini geliştirilmesi hedeflenecek.

Ock

" Effective Implementation of Animal Assisted Education" isimli Erasmus+ KA229 projemizin Türkiye hareketliliğini 10-14 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik. Yunanistan, Slovenya, İspanya ve Kuzey İrlanda'dan proje ortaklarımızı okulumuzda ağırladık. Proje kapsamında Türk Eğitim Sistemi, proje çalışmaları, okul ve il tanıtım sunumları yapıldı. Kültürel geziler ile ilimizi de tanıyan proje ortaklarımız memnuniyetlerini dile getirerek ülkelerine döndü.

Ara

Okulumuz rehberlik öğretmenleri Bülent Yenal ÇAPAR ve Ömer Özcan YENTÜR tarafından Erasmus + projesi kapsamında Suriyeli öğrenci velilerimize yönelik Kapsayıcı Eğitim Semineri verildi.

Ara

11 Aralık 2021 Cumartesi günü okulumuzda devam eden projelerle ilgili bilgilendirme, Ka1 ve Ka2 proje yazımı,  Erasmus projeleri kapsamında gerçekleşen yurtdışı hareketliliklere dair deneyim paylaşımı konularında okumuz öğretmenleriyle eğitsel çalışma yapıldı.

Ara

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğümüz "Web 2.0 tools & Gamification " isiimli Erasmus+ projemizin çevrimiçi öğrenci toplantısı yapıldı.

Ara

"The greenprint: Ecological Literacy" isimli Erasmus+ KA229 projemizin ilk ortak hareketliliğini 4. sınıf öğrencilerimizle Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirdik.

Kas

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde yürütülmekte olan "Web 2.0 Tools&Gamification " isimli projemizin ilk toplantısı Romanya hareketliliği ile gerçekleşti.

Kas

'Effective Implementation of Animal Assisted Education' isimli Erasmus+ KA229 projemizin ilk ortak hareketliliğini Valencia / İspanya'da gerçekleştirdik.

Kas

2021 yılı kasım ayı sonunda "The GreenPrint: Ecological Literacy" projesi toplantısı için Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gidecek olan okulumuz 4/G sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Sultan Çağlar tarafından proje panomuz hazırlandı.

Kas

Yenişehir Belediyesi Başkanı sayın Abdullah Özyiğit okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize "Tarihi Atatürk'le Yaşamak" isimli artırılmış gerçeklik teknolojisiyle hazırlanmış kitapçık  hediye etti. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Sen de Bir Gün Mülteci Olabilirsin" isimli Erasmus+ KA101 projemizin işbaşı gözlem hareketliliğini Avusturya Viyana kentinde gerçekleştirdik. 6 personelimiz ile ortak okulumuzu ziyaret ederek proje konularımızın işlenişini, uyguladıkları yöntem- teknikleri inceledik. Hareketliliğimiz sertifika töreni ile son buldu.

Eyl

Okulumuz 2/D sınıfı öğrencileri bugün Mersin Anadolu Ayşe Ecevit Masal Evini ziyaret etti. Burada İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Adem Koca ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Sayın Koca Masal Evinde görev yapan öğretmenlere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, " Masal Evimiz tüm halkımıza açıktır, bütün öğrencilerimizi Masal Evimizi ziyarete bekliyoruz." dedi.